Pohjoisesta puhalsi kylmää ja BB-julkkista

Perussuomalaisten Nuorten hallituksen järjestäytymisviikonloppu on käsillä. Olin riittävän tyhmä tarjotakseni kokouspaikaksi äitini maalaistaloa Jyrki Kataisen kotikonnuilla, Siilinjärvellä. Äitini puolen suku on alueelta kotoisin, joten kai minussakin on puoliksi savolaisen vikaa. Jotain ihmeellistä tänään kuitenkin tapahtui: syksy vaihtui talveksi 10. päivä tammikuuta. Pohjoisesta tuli kylmyyden mukana myös PS-Nuorten oma poika, BB-Sebastian – tai pelkkä Sebastian Tynkkynen, kuten hän mieluummin tulisi kutsutuksi.

Seitsemältä ylös, kamat autoon ja poimimaan Roger Kulmala sekä Toni Ahva majoituspaikoistaan. Helsingissä on saatu kärsiä tänä vuonna marraskuusta, joka jatkui pitkälle talveen, aina tammikuun toiselle viikolle saakka. Tänään lopulta saimme reipasta tuisketta ja huonoa ajokeliä koko matkaksi. Pikkuruisella Opel Corsalla matkustaminen oli – jälleen kerran – mielenkiintoinen matka.

Saavuimme perille puolen päivän jälkeen. Varsinainen kokousviikonloppu alkaa vasta huomenna, mutta me olemme valmistelupartio. Tehtävänä on lämmittää paikat, valmistella tilat, hankkia ruoat ja katsoa, että kaikki on valmista pääjoukon saapumista varten.

Iltaseitsemältä nappasimme juna-asemalta kyytiin Perussuomalaisten Nuorten toiminnanjohtajan, Sebastian Tynkkysen. Politiikassa törmää monenlaisiin mielenkiintoisiin persooniin, mutta Sebastian on henkilönä aivan omaa luokkaansa. Mies on innostunut, innostava, elämäniloinen ja monilahjakas. Sama tyyppi ymmärtää viestintää, grafiikkaa, valokuvausta ja politiikkaa.

Ja mikä tärkeintä, Sebastian on karismaatikko. Henkilö, joka saa ympärillään olevat ihmiset innostumaan asioista, joita hän ajaa. Viimeksi piirimme syyskokouksessa hän nappasi kadulta täysin tuntemattoman ihmisen ja puhui tämän liittymään PS-Nuoriin. Se on aika kova saavutus.

Tämän illan viiden tunnin aikana Sebastian puhui kaupan kassalta yksitoista näyteputkea hammastahnaa, laittoi Tonin hiukset, puhui Roger-Jörön valokuvattavaksi ja ylipäätänsä kylvi talon täyteen energiaa ja intoa.

Luulen, että tulen kirjoittamaan Sebastianista vielä aika paljon. Tiedän, miten tärkeä järjestön toiminnalle on saada ammattitaitoinen ja innostunut toiminnanjohtaja, joka ymmärtää roolinsa. Tällainen mies meillä on.

Sebastian Tynkkynen muutti äidin maalaistalon luontevasti valokuvausstudioksi.

Sebastian Tynkkynen muutti äidin maalaistalon luontevasti valokuvausstudioksi.