Solid Mojo ja Jenni Majuri

Video: Tietoyhteiskunta

Jokaisella poliitikolla on – tai ainakin pitäisi olla – oma erikoistumisalansa, josta tämä ehdokas tietää kaikkein eniten. Minulle tuo ala on tietoyhteiskunta ja sen rakentaminen. Tämä on minulle se ”rikkoisin puoluekuria”-kysymys. Tuo sama kysymys pitäisi kysyä kaikilta ehdokkailta.

Valtakunnanpolitiikassa jokaisen varteenotettavan tekijän on esiinnyttävä tavalla tai toisella yleispoliitikkona. Sen takia minäkin veistelen tässä blogissani mielipiteitä aiheesta kuin aiheesta, sillä jonkinlainen kokonaisymmärrys yhteiskunnasta on pakko olla, jos sitä tahtoo tehokkaasti johtaa.

Todellisuudessa puoluepolitiikka kuitenkin toimii usein niin, että puolueen sisällä porukka erikoistuu joihinkin tiettyihin asioihin ja teemoihin, joiden ympärillä toimii. Tuo toimiminen on ihan raakaa ohjelmatyötä, asioiden selvittämistä ja lainsäädäntötyön valvomista. Näin matalalla tasolla – mihin vielä itse kuulun – se on ennen kaikkea puolueen omaan linjaan vaikuttamista.

Vaalikoneissa kysytäänkin virheellisesti sitä, mitä mieltä ehdokas mistäkin asiasta on. Pikemminkin niissä pitäisi kysyä, millä prioriteeteilla ehdokas mitäkin asioita ajaa. Vaikka muodostaisin mielipiteen sadasta erilaisesta yhteiskunnallisesta teemasta, pystyn aktiivisesti ajamaan niistä eteenpäin yhtä tai kahta. Näiden prioriteettien perusteella äänestäjä voisi sitten valita, minkälaisia asioita haluaa puolueen sisällä boostata. Perussuomalaiset ajaa tiukkaa maahanmuuttopolitiikkaa, koska Jussi Halla-ahon henkilökohtainen suosio on niin kova. Keskustan EU-politiikka on tyystin sekaisin, koska Paavo Väyrynen edelleen kerää niin suuren äänisaaliin.

Samalla tavalla voit nostaa minulle kaikkein keskeisimmän teeman korkeammalle Perussuomalaisten agendalla äänestämällä juuri minua.

Minulle tämä kaikkein keskeisin teema on Suomen kehittäminen edistykselliseksi tietoyhteiskunnaksi. Sen eteen teen ohjelmatyötä, sen taakse lobbaan puoluettani ja niissä teemoissa olen valmis yhteistyöhön aivan mihin tahansa suuntaan.

Tämä on se viitekehys, jonka vuoksi minä voin ongelmitta rikkoa vaikka hallitusvastuussakin puoluekuria. Jokaiselta ehdokkaalta sietäisi kysyä, missä heidän viitekehyksensä on, vai onko sellaista lainkaan.

Ja tässä asiaa videolla. Päivän höysteenä YLE-vaalivideon kuvaus: