Kesäloma ja blogi tauolla!

Ei tämä oikeasti ole minulle mikään kesäloma. Teen yrittäjän elkein töitä puoliteholla tämän kesänkin. Mutta sen verran olen pois koneen äärestä enkä juuri häärää politiikassa, että nyt on hyvä sulkea blogi kolmeksi viikoksi ja vilkaista samalla vähän lukijamääriä tämän kevään osalta.

Huomasin jo kesäkuun alussa, että kesän aikana olen selvästi irti normaalista päivärytmistä. Normaaliin rytmiini on kuulunut blogin kirjoittaminen iltaisin, eikä se ole juurikaan häirinnyt tekemistä, pikemminkin päinvastoin – antanut politiikkaan lisää motivaatiota. Kesällä kuitenkin mennään niin monessa paikassa ja niin epäsäännöllisin rytmein, että pistän kirjoittamisen tauolle PS-Nuorten kesäpäiviin 26.7.2014 saakka.

Tänään kävin Linnanmäellä, eilen makailin rannalla. Tällaista ihanan tavallista on ollut.

Olen nyt kirjoittanut blogiin 122 kirjoitusta tämän kevätkauden aikana. Ei ihan yhtä per päivä, mutta melko hyvin kuitenkin. Otin tavoitteekseni kirjoittaa poliitikon elämästä joka päivä, jos päivä suinkin vain muodostuu jostain muusta kuin ”heräsin, menin töihin, tulin nukkumaan”-rutiinista.

Ja usein muodostui. Olen saanut huomiota kirjoituksilla feministeistä, tietotekniikasta, vihervasemmistosta, maahanmuutosta, polkupyöräilystä, Falun gongista ja vaikkapa mistä.

Päiväkirjamaisuus ja rosoisuus on näkynyt, kuten tahdoinkin. Kun katson kirjoituksiani taaksepäin huomaan, että monikin asia on tässä kevään aikana alkanut näyttää mielessäni erilaiselta kuin siitä kirjoittaessani. Joku voi pitää sitä päättämättömänä poukkoiluna, mutta luotan ihmisten kykyyn ymmärtää, että tämä blogi ei ole vaaliohjelma vaan tapa pyöritellä asioita ja katsoa niitä useista suunnista. Vaaliohjelman aika tulee vielä, älkää huoliko.

Välitilinpäätös

Kun aloitin blogin kirjoittamisen, osasin odottaa formaatilleni jonkinlaista kiinnostusta. Arvelin, että muutama kymmenen ystävääni seuraa blogiani ahkerasti ja jotkut toiset sitten silmiin sattuvien FB-päivitysten kautta.

Noh, ainakin omat odotukseni blogin kiinnostuksen osalta ylittyivät ronskisti:

istunnot-kevat

Blogissa oli kuukausittain keskimäärin pari tuhatta käyntiä, joista noin tuhat oli uniikkeja kävijöitä. Kun otetaan huomioon päätelaitteiden vaihtelu, niin voisin heittää, että noin 700 – 800 eri ihmistä lueskeli blogia kuukausittain. Olen siihen kyllä valtavan tyytyväinen!

Erityisesti kesää kohti törmäsin todella miellyttävään ilmiöön: vaikka en postaisi kirjoituksia Facebookkiin, täällä käy noin 70 tyypin aktiivinen jengi, joka seuraa blogia ihan oma-alotteisesti. Se on hienoa. En tiedä, ketä te 70 olette, mutta kiitän teitä.

Muistakaa, että blogin kirjoittamiselle löytyy motivaatiota niin kauan, kun sillä on lukijoita. Paras tapa pitää se elossa on lukea sitä. Toivon, että löydän teidät täältä taas elokuussa. Ehkä joskus myös saan tietää, keitä te olette.

Mitä syksyllä?

Jos apurini vielä pysyvät kyydissä mukana, syksyllä blogista on tarjolla mobiiliystävällinen versio sekä Android-mobiiliappi, joka ilmoittaa uusista kirjoituksista suoraan puhelimeen. Toivottavasti nämä saadaan kasaan, sillä helppo seurattavuus mobiilivehkeillä olisi minulle tärkeä tavoite: jo nyt 1/3 lukijoista näyttääpi käyttelevän mobiililaitetta tämän blogin seuraamiseen.

Katsotaan, miten pitkälle teknologian kanssa päästään. Itse sisältö tulee kuitenkin jatkumaan kuten tähänkin saakka: blogi on minun vaalilupaukseni näyteikkunasta poliitikon elämään. Siitä pidetään kiinni.

Nauttikaa te kaikki kesästä! Kesän paras puoli on se, että se paistaa kaikille samalla tavalla – meni sitten elämässä hyvin tai huonosti.

07.07.2014 0