Kisa alkoi

Olen odottanut useiden kuukausien ajan Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtajakisan alkua. Tänään se sitten starttasi! Lähtölaukaus meni kuitenkin ohi teinipäivän takia. Nyt työ sitten vasta alkaa.

Olin tänään töissä pitkään. Tein niinsanotun teinipäivä. Nimitys ei viittaa huvituksiin alaikäisten kanssa, vaan työtuntien määrään: jos tuntien lukumäärä ylittää 13 (thirteen), voidaan puhua teinipäivästä. Keksin tämän termin kotimatkalla.

Työpäiväni aikana julkisuuteen oli tullut tieto: pyrin ensi kaudelle Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtajaksi. Olen siis nyt työskennellyt vuoden verran piirijärjestön puheenjohtajana, mutta myös valtakunnallisella järjestöllä on oma puheenjohtajansa. Hän on tähän saakka ollut Simon Elo, ja tuolle paikalle minä nyt tahtoisin päästä.

Tämänpäiväinen julkistus ei tietenkään tullut kuin kirkkaalta taivaalta, vaan tätä ehdokkuutta oli pohjustettu jo paljon. Päätös kisailuun lähdöstä syntyi Rauhalan kesäpäivillä heinäkuussa, kun näin, miten innostuneesti jäsenistö otti vastaan ajatukseni siitä, mihin suuntaan järjestömme täytyisi tulevaisuudessa seilata.

Syntyi kipinä: täällä me voimme tehdä yhdessä jotakin, mikä ei missään muualla ole mahdollista. Luoda politiikkaan toimijan, joka yhdistää isänmaallisuuden edistyksellisyyteen.

Sen jälkeen onkin saanut järjestellä asioita. Kas, tällaiseen kisaan ei voi yrittäjänä lähteä ihan niin vain: yritystoiminnan jatkuvuus ja muiden osakkaiden sitoutuminen päätökseen täytyy varmistaa riippumatta siitä, voittaako koko kilpailua vai ei.

Kaiken järjestelyn jälkeen kuvittelin odottavani kisan julkaisua innokkaasti koneen ääressä. Mutta koska olin niin uppoutunut töihin, ensimmäiset aallot ja FB-pöhinä vierähtivät ohi silmien. Pääsin oikeastaan katselemaan tilannetta vasta iltasella kotona.

Reaktioita

Perussuomalaisten oma media uutisoi kisasta näkyvästi, mutta muualta en vielä ole kirjoittelua löytänyt. Facebookissa sen sijaan oli ollut sitäkin innokkaampaa: järjestön aktiivit olivat jakaneet kilpailulinkkejä, minulle tuntemattomat ihmiset olivat lisänneet minua ystävikseen ja moni tuli kyselemään sitä perinteistä kysymystä:

Miksi juuri sinut pitäisi valita?

Vastasin jokaiselle yksitellen. Samoilla asioilla, joita tulen seuraavat kolme viikkoa toistamaan tiuhaan.

Joka tapauksessa seuraavat viikot ovat varmasti kampanjointia täynnä. Nyt tässä on hurjasti töitä: piirejä täytyy kiertää ja vaalimateriaalia laatia. Nämä kaikki rokottavat oman aikansa, mutta olen varma, että työ kannattaa kyllä.

Tein jo pari viikkoa takaperin kampanjavideonkin. Kännykkäkameran äänenlaatu tietysti on kamala, mutta tällä mennään nyt. Eikös Krista olekin hyvä kuvaaja?

13.10.2014 0