Päätimme keväämme Suomenlinnaan

Perinteisesti Helsingin PS-Nuoret päättää kevätkautensa yhteiseen piknikkiin Suomenlinnassa. Vaihteleva sää ja kaunis historiallinen idylli petasivat mukavan matkan, jossa on hyvä pohtia kesäloman merkitystä sekä kaikkea keväällä tekemäämme.

Hyppäsin Helsingin PS-Nuorten puikkoihin kesken edellisen puheenjohtajan kauden marraskuussa 2013 kun edellinen PJ Samuli Voutila muutti rakkauden perässä Pohjois-Savoon. Samaan syssyyn vaihtui myös toiminnanjohtaja, kun kaikkien ylistämä Toni Ahva sai tilalleen analyyttisen ja kokemattoman Roger Kulmalan. Kevään tapahtumakalenteria oli varsin mielenkiintoista lähteä rakentamaan näistä lähtökohdista.

Uudella sakilla suunniteltiin seminaareja, kevyitä tapahtumia, torimenoja ja koulupaneeleita. Aatteen paloa tarvittiin, sillä mittavan setin kiskominen läpi pelkästään vapaaehtoisvoimin ei olisi helppoa.

Mutta hyvin se meni!

16 tapahtumaa, toistakymmentä koulupaneelia, 3 poliittista kannanottoa ja 21 Ryhtiliikettä + yhden vaalin touhut siihen päälle. Uskallan julistaa, että onnistuimme jälleen olemaan Helsingin aktiivisin poliittinen nuorisojärjestö. Pidän tästä kiinni, kunnes joku näyttää numeroilla toisin.

Roger Kulmala – kokematon ja analyyttinen: hyvin tehty! Hyvin tehty myös teiltä kaikilta muilta.

Se Suomenlinna ja kesäloma

Suomenlinnan-matka on kevään tapahtumakalenterissa itselle se odotetuin, sillä kevätkausi päättyy siihen. Ja siitä alkaa kesäloma kesäloma! Tapahtumassa ei myös varsinaisesti tehdä mitään, vaan ainoastaan nautitaan säästä, eväistä ja hyvästä seurasta.

Niin, se sää.

Hytisin T-paidassa ja shortseissa jäätävänkylmässä tihkusateessa kohti saarta. Olin varannut reppuuni vielä uimahousutkin, sillä uskoni sään kirkastumiseen ja Mette Mannosen mölinöihin oli niin kova, että pukeuduin kalenterikuukauden, en vallitsevan säätilan ehdoilla.

Kun raahasin kasseja tuulisessa ja harmaassa Suomenlinnassa johdattaen joukkoa, jonka moraali oli varmasti koetuksella, tuli mietittyä pariakin asiaa.

Mutta Mette ei mölissyt turhaan! Sää todella parani nopeasti ja vietimme mitä ihanimman päivän saaressa! Söimme hyvin, tutustuimme sukellusvene Vesikkoon ja pelasimme Suomenlinnan panimossa jotakin lautapeliä, jossa valloitetaan Italiaa ja joukot eivät suostu taistelemaan talvisin. Minä muuten voitin.

Nyt lomalle

Tämän melkoisen toimintatahdin vastapainona olemme ottaneet tavaksemme pitää kesällä ihan aitoa ja oikeaa lomaa. Näinpä meidän järjestössä ei liiemmin hössötetä uuden toiminnan perään kesäkuukausien aikana, vaan hommaa katsellaan sitten syssymmällä: joskus heinäkuussa.

Mutta vaikka tapatumatoiminta loppuu, niin kyllähän tässä kaikenlaista muuta on. Ja lifeblog tietysti pysyy kartalla!

Hyvää kesää kaikille Helsingin PS-Nuorille!

Piknik-jengiä Suomenlinnassa. Kaikkiaan pääluku oli 10, mikä oli aamun surkea sää huomioiden ihan jees!

Piknik-jengiä Suomenlinnassa. Kaikkiaan pääluku oli 10, mikä oli aamun surkea sää huomioiden ihan jees!

Krista Bister ja tykki. Mikä näissä putkissa oikein viehättää?

Krista Bister ja tykki. Mikä näissä putkissa oikein viehättää?